Dragi naši,

kiša je poznata ljubiteljica dobrih predstava, ovoga puta je odabrala naše Njuške @teatar EXIT 😞

Kako bismo svi skupa mogli uživati u predstavi, u suradnji s Teatrom EXIT odlučili smo odgoditi predstavu. Novi datum održavanja predstave na #26KKL je 10. rujna, čime ćemo i službeno zatvoriti ovogodišnje leto. Vaše ulaznice vrijede za novi termin, a u slučaju da vam ne odgovara novonastala promjena, vaše ulaznice možete vratiti na prodajnim mjestima na kojima ste ih kupili.

Program svečanog otvorenja održat će se prema planu, u petak u 20 sati, svečanim otvorenjem na Trgu Matka Laginje i u Gradskoj Loži uz prigodni nastup Glazbenog društva Spinčići, Ženskog pjevačkog zbora “Učka” i Plesne grupe “Flame”, nakon čega će uslijediti zajedničko fotografiranje u foto kutku 26. KKL-a.

Vaš festival iz susjedstva.

———————————————————————————

Tekst: CJ Johnson
Režija i scena: Matko Raguž
Prijevod i adaptacija: Ines Matić i Janko Rakoš
Scenski pokret: Ksenija Zec
Glazba: Willem Miličević
Kostimografija: Marita Ćopo
Video: Vice Rossini
Rasvjeta i video projekcija: Marino Frankola i Dragan Micić
Majstor tona: Dragan Ilić
Fotografija: Vice Rossini
Igraju: Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš

Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju… U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski gonič kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svoga gazde te carinski bigl sa stavom. U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Share

Njuske 3