Jubilarni 20. Festival gitare otvorit će se zanimljivim natjecanjem u sviranju ”zračne” gitare! Ova jednostavna i zabavna aktivnost počela je dobivati na popularnosti 80-tih godina kada su se u SAD-u i Švedskoj održala prva natjecanja. Ova performativna vještina podrazumijeva korištenje perika, kostima, gestikulacije i koreografije dostojne svakog rock i heavy metal gitariste. Natjecatelji i natjecateljice mogu srčano skakati po pozornici izvodeći popularne rock vratolomije ili jednostavno stajati fiksirana pogleda trudeći se što vjernije odapinjati nevidljive žice.

Kako bi potaknuli što veći broj ljudi na sudjelovanje u ovoj jedinstvenoj formi zabave, osigurali smo stručni žiri koji će natjecatelje nagrađivati u više kategorija: tehnika sviranja, scenski nastup te kostimografija, a program će voditi jedan jedini – slavni glazbenik Šajeta. Nagrade su: 1. mjesto – večera za 2 osobe u hotelu Kukuriku + paket ulaznica za sva naredna događanja 26. KKL-a; 2. mjesto – paket vina Plovanić + paket ulaznica za ovogodišnji Festival gitare; 3. mjesto – konzumacija u iznosu 70 kn u Guitar Caffe-u + paket ulaznica za ovogodišnji Festival gitare.

Po završetku natjecanja, slijedi zabava uz Sillyconse, alternativnu rock grupu iz Rijeke i pobjednike Ri Rock-a u 2015. godini!

Želite pokazati svojeg Hendrixa? Mislite li da možete skinuti Zeppeline? Ili Sex Pistolse? Jesmo li spremni za vašu Joan Jett? Sigurno ste kod kuće vježbali Eye of the Tiger? Možda My Sharona? Prijavite se na natjecanje u sviranju ”zračne” gitare i dobro se zabavite u ugodnoj atmosferi kastavske Fortice, dobre glazbe, osvježavajućeg pića i zabavnih nastupa ostalih natjecatelja :-)

Prijaviti se možete na sljedećem linku: OBRAZAC

Share

Air-Guitar-Nationals-2016-269-599x400