Parni Valjak jedan je od najpoznatijih i najznačajnijih pop-rock sastava sa ovih prostora. Sastav su osnovali 1975. godine Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen nakon razilaženja Grupe 220. Već 1976. izlazi im prvo album Dođite na show!.

Od početka 80-ih stekli su veliku popularnost te izdali niz albuma: Vruće igre, Vrijeme je na našoj strani, Glavnom ulicom u kojem uvode i puhačke instrumente, Koncert, Anđeli se dosađuju?. koji sadrži jedan od njihovih najvećih hitova Jesen je u meni. Svoj uspjeh potvrđuju 1988. godine velikim koncertom na Trgu Republike (današnji Trg bana Jelačića) na kojem je bilo skoro sto tisuća ljudi. Godine 2000. godine izdaju svoj prvi DVD 25 godina.

Dobitnici su Fender Megamusic nagrade za najbolji sastav. Izvršili su velik utjecaj na brojne rock i pop grupe na ovim prostorima. I danas, nakon više od 40 godina na glazbenoj sceni, Parni valjak ne gubi na popularnosti i kvaliteti.

OBAVIJEST

Dragi naši, javljamo vam da nažalost nećemo održati najavljene nastupe 20.7. u Kastvu na Kastafskom kulturnom letu i 21.7. u Medulinu na Adria Summer Festivalu.  Ne brinite, Aki se osjeća dobro i oporavlja se, ali po preporuci liječnika još neko vrijeme treba mirovati i izbjegavati napore. U međuvremenu radimo na novim pjesmama u studiju i jedva čekamo da se ponovno vidimo uživo. Hvala svima na razumijevanju i na porukama podrške!

Kupljene ulaznice možete vratiti na mjestima gdje ste ih kupili, a sve dodatne informacije možete zatražiti od organizatora: Kastav – Kastafsko Kulturno Leto i Adria Summer Festival.