Dolazimo iz Ogulina i volimo pripovijedati bajke i priče. Ne poznajemo male, ali ni velike koji ne vole bajke. Davno, davno prije, bajke su se pripovijedale samo velikima. Ako bi se koje dijete zateklo u društvu velikih čulo bi djelić priče. Što se više udaljavamo od davnih dana do danas, možemo primijetiti kako se bajke danas pripovijedaju prvenstveno malenima. A istina je da danas i mali i veliki podjednako vole slušati bajke i priče.

Možda i ne tako davno, nas dvije smo tu staru vještinu pripovijedanja bajki zavoljele slušajući Jasnu Held, jedinu licenciranu hrvatsku pripovjedačicu bajki i priča. A nedugo nakon toga i same smo se počele time baviti. U posljednjih šest godina nastupale smo na raznim manifestacijama, festivalima i događanjima, a neki od njih su: Ogulinski festival bajke na kojem svake godine nastupamo, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Pripovijedanje za laku noć u Hotelu Frankopan, Teatar Oz u Brseču i mnogi drugi.

Veselimo se sudjelovanju na Kastafskom kulturnom letu po prvi puta ove godine, a za tu prigodu pripremamo i lokalne narodne bajke.

Sabina Sabljak i Sanja Kolić