Trio Veljak je glazbeni obiteljski ansambl koji djeluje dugi niz godina. Prvi cjelovečernji koncert održali su 1998. godine u Medulinu. Ovaj glazbeni obiteljski sastav iza sebe ima brojne koncerte i nastupe, a skladbe svih stilskih razdoblja najčešće priređuje, aranžira i sklada Valter Veljak, akademski kontrabasist i otac violinistica Maje i Nataše Veljak. Valter Veljak je održao je brojne solističke koncerte u zemlji i inozemstvu (Island, Norveška, Danska, Tunis, Grčka, Italija Španjolska, Francuska…), nastupao kao solist uz Riječki komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i Orkestar Riječke opere. Vođa je dionice kontrabasa u orkestru Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i bavi se pedagoškim radom.

Maja Veljak često nastupa s obiteljskim komornim ansamblom Kvartet Veljak i s Riječkim komornim orkestrom čiji je član, s kojim je nastupala i kao solist. Dobitnica je mnogih nagrada na natjecanjima violinista. Godine 2014. dobila je priznanje Primorsko-goranske županije kao najuspješniji prosvjetni djelatnik.

Nataša Veljak od 1997. je članica glazbenog ansambla Veljak, a povremeno nastupa s Orkestrom opere HNK Ivana pl. Zajca, Riječkim komornim orkestrom, baroknim ansamblom Collegium musicum Fluminense, te surađuje s mnogim glazbenicima. Dugogodišnja je suradnica Škole za nadarenu djecu Novigradsko proljeće gdje je bila mentorica radionice scenske glazbe.

Slađana Čolović je akademski glazbenik gitarist i profesor gitare. Tijekom školovanja pohađala je seminare priznatih gitarističkih pedagoga kao što su Costas Cotsiolis, Marco Tamayo, Goran Krivokapić, Aniello Desiderio i drugi. Trenutno radi u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka kao profesorica gitare te svira u raznim komornim sastavima s kojima ostvaruje mnogobrojne koncerte.