Ovaj glazbeni događaj producira se u čast Zvonku Turku i njegovom dugogodišnjem kulturnom stvaralaštvu. Želimo se barem na jednu večer zajedno prisjetiti svih veselih i raspjevanih trenutaka koje nam je Zvonko Turak podario.

Zvonko Turak poznati je kastavski pjesnik i promotor kulturne baštine Kastva. Zahvaljujući njegovom neumornom radu u kulturi u posljednjih pedesetak godina, formiran je prepoznatljiv identitet Kastva i Kastavštine. Pjesme i radovi Zvonka Turka stvorili su čitav imaginarij likova, motiva i kulturnih obrazaca vezanih uz ovaj naš kraj te ih učinili prepoznatljivima, vidljivima i zanimljivima čitavoj lokalnoj zajednici, ali i mnogo šire. Upravo takvi radovi i motivi doprinose koheziji članova lokalne zajednice što daje značajnu težinu i važnost istima. Pjesme Zvonka Turka osim što se referiraju na specifičnu tradiciju, običaje i doživljaj našega kraja, artikulaciju pronalaze u popularnoj kulturi pa time podjednako uspostavljaju kontakt i komuniciraju s publikama svih generacija. Nasljeđe koje Turak ostavlja generacijama koje tek dolaze, predstavlja opsežnu i vrijednu kulturnu baštinu koju treba njegovati i promovirati, što nastojimo naglasiti i ovim događajem.

U večeri Zakantajte s nami! sudjeluju: Zvonko Turak, Robert Grubišić, Mario Lipovšek – Battifiaca, Dule i Bonaca, Klapa Kastav, GD Spinčići, Klapa Nevera, Trio Rio, Željka Berčić, Meštar Toni, Toni Cvek, Jurčićeve maškare, Halubajke, Ivana Marčelja, Igor Doričić i drugi.

Share

Zvonko Turak_Zakantajte z nami-2